Test av Mobilt Bredband

Felipe Morales

Att det mobila bredbandet har fått allt mer uppmärksamhet bland konsumenter har nog inte direkt gått obemärkt förbi. Och det är kanske befogat, då internetanslutningen är väldigt flexibel. Man kan helt enkelt ta med sig sitt bredband var man än går. Dessutom, kan man köpa till obegränsad surf vilket leder till att man aldrig behöver snåla. Men, hur ser det egentligen ut? Vilka operatörer kan man egentligen lita på?

I det här testet har vi helt enkelt provat hastigheter, plåtighet och stabilitet bland Sveriges största mobilabonnemang och mobila bredband.

Så väljer man rätt mobilabonnemang / mobilt bredband

Som många säkert redan känner till är det möjligt att köpa ett mobilabonnemang med obegränsad surf som kan fungera som ett bredband för hela familjen. Eller åtminstone hushållet. Det beror ju givetvis på situationen. Poängen är i alla fall att det är dumt att spendera pengar på ett helt nytt mobilt bredband; om man redan har ett mobilabonnemang.

Tittar man exempelvis på det billigaste mobilabonnemanget just nu finner man att det är samma kandidat som tar hem priset för det mest prisvärda mobila bredbandet.

Chilimobil är vinnaren

Efter ett antal tester av bland annat prisbild, snabbhet och framför allt prisvärdhet så kom vi tillsammans med många andra fram till att Chilimobil är det absolut bästa valen om man är på jakt efter ett mobilt bredband.

Anledningen är enkel – nätet är snabbt och priset är betydligt billigare än konkurrenterna. Vilket såklart är fördelaktigt ur många aspekter. Därutöver, är supporten god och omdömen online är generellt väldigt bra.

Hur kan man testa mobila bredband?

Det finns ganska många olika sätt som man kan ta till för att testa på olika bredband. Men framför allt bör man ha koll på täckningskartor när man genomför tester. Särskilt när man är på jakt efter mobilabonnemang eller mobila bredband.

Detta handlar främst om att uppkopplingen skiljer sig väldigt mycket beroende på var någonstans i landet du bor. Generellt kan man dock utgå från att om man bor i en storstad kommer man med stor sannolikhet också ta del av ett snabbt bredband.

Däremot, är det inte lika säkert om man bor lite utanför de större städerna – kanske på landet.

Många operatörer delar på samma nät

Därefter bör man ha koll på att många operatörer faktiskt delar på samma mobilnät. Då är det främst en sak som skiljer sig mellan dessa aktörer – vilket är priset. Således bör man först och främst hitta en operatör vars täckningskarta har bra uppkoppling där du bor – och därefter välja en operatör som kan leverera det billigaste mobila bredbandet.

Lär dig mer om vilken router du bör välja för maximal hastighet:

Leave a comment