Vad kostar det att avliva en hund

Felipe Morales

Vad kostar det att avliva en hund?

Det är aldrig en enkel uppgift att ta beslutet att avliva sin älskade fyrbenta vän. Men ibland handlar det om att göra det som är bäst för hunden, då kostnaden kan vara sekundär. Men så klart, det är ändå en viktig fråga att ta itu med. Så, vad kostar det att avliva en hund?

Priset för att avliva en hund varierar beroende på flera faktorer. Det inkluderar hundens storlek, om-det-är-hemma eller i en veterinärklinik, och även veterinärens avgift. I genomsnitt kan priset variera från 500 SEK till 3000 SEK.

Plats Små hundar Stora hundar
Veterinärklinik 800 SEK 2000 SEK
Hemma 1500 SEK 3000 SEK
Mobile veterinärer 1800 SEK 2500 SEK
Hälsocenter för husdjur 1000 SEK 2800 SEK

Varför skiljer sig priset åt?

Vanligtvis, desto större hunden är, desto högre blir kostnaden. Detta beror på att större hundar behöver mer medicin och tid att avliva än mindre hundar. Några veterinärer kan också ta ut en extra avgift för att ta hand om kroppen efteråt.

Vad ingår i kostnaden?

I kostnaden ingår oftast konsultation, medicinering och kroppshanteringen. Extra kostnader kan ibland tillkomma för eftervård som begravning och kremering.

Det är hjärtskärande att säga farväl till ett älskat husdjur, men det är viktigare att hundens välbefinnande och komfort kommer först. Så, när du frågar ”vad kostar det att avliva en hund”, kanske du borde fråga ”vad är kostnaden för att låta min hund lida?”

Leave a comment