Vad kan man göra på gotland

Felipe Morales

Vad kan man göra på Gotland?

Med dess natur, historia och kultur bjuder Gotland på flexibla upplevelser för alla typer av besökare. Men vad kan man göra på Gotland? Rapunzel, Bergmancenter, Botaniska Trädgården i Visby och Grogarnsberget är bara några av alla platser du kan besöka.

Gå på upptäcktsfärd i naturen

Gotlands natur är väl värt ett besök. Från imponerande kalkstensklippor till stora orörda naturreservat, så finns det gott om saker att se – och nya vackra platser att utforska.

Historiska besök

Är du intresserad av historia? Gotland är hem för flera platser med stora historiska betydelse. Besök t.ex. Visby ringmur eller de berömda vikingabyarna.

Utforska mat och dryck

På Gotland finns det gott om lokala delikatesser att prova på. Njut av Gotlandstraktens prisbelönta öl, saftiga lamm och lokala, nyfångade skaldjur.

I listan nedan hittar du inte bara namnen på några populära platser på Gotland, utan också vad du kan förvänta dig när du besöker dem:

Plats Typ av Aktivitet Intressant Fakta
Rapunzel Örtagård Säljer ekologiska produkter.
Bergmancenter Museum Visar arvet efter regissören Ingmar Bergman.
Botaniska Trädgården i Visby Trädgård Här kan du njuta av över 200 olika sorters rosor.
Grogarnsberget Naturreservat Här kan du ta en promenad runt klipporna med fantastisk utsikt över havet.

Så du ser, frågan är inte ”vad kan man göra på Gotland?”, utan snarare ”vad kan man inte göra på Gotland?”. Med en sådan mängd aktiviteter och platser att upptäcka, kan du vara säker på att ditt besök på Gotland blir oförglömligt. Planera ditt äventyr idag!