Så blev jag rik på fonder

Felipe Morales

Att börja med aktier kan vara ett bra tillvägagångssätt för att skapa en långsiktig plan för ditt sparande. Vare sig du har tänkt att pensionsspara, spara pengar till att köpa ett hus eller om du exempelvis vill spara pengar till dina barn. Det finns många anledningar till varför det kan vara ett bra beslut. När du köper en aktie får du en ägarandel i ett bolag. När du ska investera i aktier är det alltid klokast att vända sig till de största företagen. Risken med att välja ett mindre bolag eller företag är att det är större odds för konkurs. Ju fler aktier du äger desto större ägarandel får du i företaget.

Att spara i fonder

När du sparar i fonder kommer din summa pengar sakta men säkert att växa sig större. Det finns flera banker att vända sig till som hjälper dig skapa en plan kring ditt sparande. Du bestämmer vad du vill spara till och under hur lång tid. Det finns bra information att ta del av kring hur du ska gå till väga. När du väljer att månadsspara köper du fonder kontinuerligt varje månad och behöver alltså inte fundera på att pricka den rätta tidpunkten för dina fondköp.

Bra tips på aktier

Som nybörjare kan det givetvis vara svårt att veta hur och var du ska börja. Här nedan följer en lista på några av de mest omtyckta aktierna. Se mer på https://aktier-tips.se/.

  • Avanza
  • Hanza
  • Poolia

Självfallet kan du själv göra en research kring vilka aktier du är intresserad av, men det kan vara bra att ha en riktlinje kring vilka banker och företag som passar den som är ny inom aktiefonder. Framförallt är det Avanza som enligt många nybörjare, är den bästa banken att börja månadsspara i. Det är ju givetvis upp till dig, att fatta ett eget beslut kring vad du vill investera i.

Att tänka på

Det finns vissa saker som är viktiga att tänka på, när du ska börja med aktier.

Exempelvis är det bra att ha ett färdigt sparande, så att du inte investerar i aktier med pengar från ditt vardagskonto. Sedan är det också viktigt att du undersöker vad det är för ett företag du tänkt investera i. Om du har koll på företaget, och ekonomin ökar dina chanser till lyckade investeringar. Tänk långsiktigt och ha en genomtänkt plan för ditt sparande. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att du inte bör låna pengar till dina aktiefonder. En stabil ekonomi är en viktig grund, för att du inte ska råka ut för något du inte har räknat med. När du är påläst, och känner dig redo att börja med aktier så är det bara att sätta igång. När du väl är igång finns det stora chanser för dig att på lång sikt att tjäna stora pengar.