Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

Felipe Morales

Verkligen, ”och varje morgon blir vägen hem längre och längre”. Det är som en djup metafor för livet och de utmaningar vi ställs inför. Men ställer du dig själv den frågan? Varför är vägen hem längre varje morgon? Kan det vara så att vi ständigt lär, växer och skapar nya minnen varje dag, och dessa tillägg gör ”vägen hem” rikare, även om den känns längre? Vi borde alla sträva efter en längre väg hem, för att kunna uppleva så mycket som möjligt av livet.

Hur uppstår den längre vägen hem?

Låt oss dyka djupare ner i detta fenomen. Längden på vägen hem kan vara en produkt av våra dagliga upplevelser och interaktioner. Till exempel, varje meningsfullt samtal du har, varje bok du läser, eller varje ny plats du utforskar lägger till en ”glödlampa” till stigen hem.

Saker som ökar längden på vägen hem

  • Möten med nya människor
  • Att uppleva nya Platser
  • Läsning och Lärande
  • Livet Utmaningar

Varför sträva efter en längre väg hem?

Kort sagt, en längre väg hem betyder mer erfarenheter av livet. När vi kommer äldre, kommer vi att se tillbaka på vår väg hem med tacksamhet för de minnen vi har skapat, för micromoments av skönhet vi upplevde och för varje utmaning vi övervann. Så, varje morgon, gör ditt bästa för att göra vägen hem en liten bit längre. Så att när dagen är slut, du kan säga: ”Och varje morgon blir vägen hem längre och längre.”

Dag Upplevelse Minne Tillskott
Måndag Lunch med en gammal vän Stor
Tisdag Läsning av en inspirerande bok Mellan
Onsdag Meditation vid sjön Stor
Torsdag Handledning av en ny kurs Enorm

Ingen vet vad morgondagens väg hem kommer att innehålla. Men var och en av oss har möjlighet att göra det längre och mer betydande – en dag i taget.

Leave a comment