Kan man se hur många gånger någon sett ens story på Instagram?

Felipe Morales

Hej där, jag märker att du är nyfiken på Instagram och hur det fungerar; specifikt: ”Kan man se hur många gånger någon sett ens story på Instagram?”. Det är en fantastisk och relevant fråga i den digitala åldern vi lever i. Självklart vill vi alla veta vem som granskar vårt innehåll och hur ofta. Låt oss därför dyka in i detta.

Antal visningar på Instagram Stories

För att se dina Instagram Stories-visningar är det enkelt: När du postar en story på Instagram, svep upp på skärmen i din story så kan du se antalet gånger någon har sett din story. Instagram tillåter även att du ska kunna se exakt vilka som har sett din story. Det häftiga är att dessa data är tillgängliga för dig i 48 timmar efter att din story har publicerats.

Men… här kommer det stora ”men”, du kan inte se hur många gånger en SPECIFIK person har sett din story. Instagram visar bara antalet totala visningar och namnen på personerna som har sett den. Däremot kommer du inte kunna se om samma person har sett din story flera gånger.

Räkna visningar – Hur Instagram gör det

Det är viktigt att notera att Instagram har en unik sätt att räkna story-visningar.

Visningar Antal gånger Egen kontroll
Unika visare Visar bara en gång Ja
Totala visningar Kan vara flera gånger från samma person Ja
Specifik person Kan inte räknas Nej

För att sammanfatta, Instagram gör skilnad mellan ”totala visningar” och ”unika visare”. En story som har visats flera gånger av samma person räknas endast som en ”unik visare”, men ökar antalet ”totala visningar”.

Jag hoppas att detta hjälper. Lycka till med ditt Instagramm-ing och fortsätt att skapa intressanta stories att dela med världen!