Hur mycket vätska får man ha i handbagaget

Felipe Morales

Så hur mycket vätska får man ha i handbagaget egentligen?

Det är ingen hemlighet att packa för en flygresa kan vara som att lösa ett svårt pussel. En särskild pusselbit som kan vålla ymnigt med huvudbry för många resenärer är hur mycket vätska man får ta med i handbagaget.

När man talar om vätskor inkluderar detta mer än bara vatten eller andra dricksprodukter. Detta inkluderar alla flytande artiklar, som lotion, parfym, smink och pastaer. Så hur mycket vätska får du verkligen ta med i ditt handbagage?

Regler för vätskor i handbagaget

Generellt sett får du ha med dig behållare som rymmer 100 ml eller mindre och dessa måste passa bekvämt i en återförslutbar plastpåse med en maximal kapacitet på 1 liter. Detta är ett globalt fenomen och gäller för de flesta flygbolag runtom i världen.

Beskrivning Maximal storlek Förvaring
Vätska 100 ml Återförslutbar plastpåse
Tandkräm, lotion, parfym 100 ml Återförslutbar plastpåse
Mat och dryck 100 ml Återförslutbar plastpåse

Detta kan te sig lite trångt, men det är inte så illa som man först kan tro. Du vill inte boka in ditt bagage? Oroa dig inte! Med lite kreativitet och planering kan du enkelt packa allt du behöver för din resa. Lite mer utmaning kanske, men tänk på det som ett äventyr i sig. Och vem gillar inte ett bra äventyr? Så go packa nu! Och kom ihåg, mindre är mera!