Från blek till blond: En hemmabehandling för hårfärgning före och efter

Felipe Morales

När det gäller att experimentera med blonda nyanser av hårfärg hemma kan frågorna verkligen dyka upp. Låt oss dyka in och besvara några vanliga funderingar!

Vad ska jag tänka på innan jag färgar håret blont hemma?

Det första steget är alltid att bestämma vilken nyans av blond du vill ha. Ska du gå efter blek, honungsblond eller kanske en platinum blond? Och kom ihåg, ju mörkare ditt naturliga hår är, desto mer arbete kommer det att kräva för att bli ljusare. Se även till att du har allt du behöver innan du börjar processen, detta inkluderar handsprit, handskar, hårborste, hårfärg och balsam.

Nyans Behandlingstid Omfattning
Blek 30-45 minuter Mycket ljus
Honungsblond 20-30 minuter Medium ljus
Platinum Blond 45-60 minuter Ljusast

Hur kan jag färga håret blont hemma på bästa sätt?

Först och främst, skydda dina kläder och hud från eventuellt spill och splatter med ett gammalt handdukar eller en gammal t-shirt. Applicera sedan färgen jämnt över hela håret, se till att alla områden är täckta för bästa resultat. Låt sedan färgen sitta i önskad tid, enligt anvisningarna på förpackningen. När tiden är ute, skölj ut färgen med ljummet vatten och följ upp med ett balsam för att hjälpa till att återställa hårets naturliga oljor.

Hur sköter jag mitt blonda hår efter behandlingen?

Det är viktigt att ta hand om ditt blonda hår efter färgning för att hålla det friskt och strålande. Använd produkter som är avsedda för färgat hår, såsom speciella schampon och balsam. Dessutom kan djup-återfuktande behandlingar och masker hjälpa till att hålla håret glänsande och friskt. Och glöm inte att skydda håret från solens strålar för att förhindra blekning!

Före och efter: Vad kan jag förvänta mig av resultaten?

Det är alltid spännande att se resultatet efter att ha färgat håret. Men kom ihåg, resultatet varierar och beror på ditt ursprungliga hårs tillstånd och färg. Du kan förvänta dig en stor skillnad om du går från mörkt till ljust hår. Likaså kommer du att märka en mindre förändring om du redan är blond och bara vill ändra nyansen något. Fotografera gärna ditt hår före och efter för en rolig jämförelse!

Slutsats

Färga håret blont hemma kan vara en spännande upplevelse! Alltid läsvilot ansvarsfullt och följ alla instruktioner noggrant. Lycka till!