Feber på natten men frisk på dagen: En guide för föräldrar till barn

Felipe Morales

Förstå fenomenet: Feber på natten, frisk på dagen hos barn

Dina barn beter sig bra under dagen, men på natten verkar de brinna upp i feber. Du kanske tror att det är ett mirakel att de är pigga och friska nästa dag. Hur är det möjligt? Låt oss förklara.

De flesta infektioner, inklusive virus och bakterier, tar ett dygn att visa symptom. Därför har barnet utvecklat en feber under natten. Men i gryningen anpassar kroppen sig till den nya situationen och barnet känner sig bättre. Det är en del av kroppens naturliga försvarsreaktion.

Symptom att hålla utkik efter

Om ett barn har feber på natten och återhämtar sig på dagen, bör du notera andra symtom. Är det tröttare än vanligt? Har det ont någonstans?

Nattsymtom Morgonsymtom Övriga symtom
Feber Frisk Utmattad
Svårt att sova Pigg Huvudvärk
Fruktar mörker Verkar normal Låg aptit>
Gråter mer än vanligt Lekfull Mår illa

Varför detta händer

Kroppens temperatur ändras naturligt under dagen och natten med en topp på kvällen och en sänkning på morgonen. Dessutom ger mörker och tystnad under natten mer tid för barnet att fokusera på hur de mår, vilket får dem att känna sig sjukare.

Oavsett vilka symptom ditt barn kan uppleva, är det alltid bäst att konsultera en läkare. Detta är för att säkerställa att ditt barn är friskt och inte lider någon infektion. Om barnet har feber på natten, är återhämtat på dagen, men även har andra symtom, bör du besöka en läkare för att säkerställa att barnet inte lider av något mer allvarligt.