Få bort dålig lukt i diskhon

Felipe Morales

Få bort dålig lukt i diskhon – hur?

Det är lätt att göra när man vet rätt metoder. Låt oss ta en närmare titt på det här. Dålig lukt i diskhon kan komma av många olika orsaker som gamla matrester, fettansamlingar och avloppsproblem. Men lugn, det är helt möjligt att få bort den odör du kämpar med!

Naturliga metoder för att bli av med lukten

En blandning av bikarbonat och ättika fungerar oftast perfekt och är en naturvänlig metod. Sprid ut en kopp bikarbonat längs kanterna och botten av diskhon. Häll sedan en kopp ättika över. Det böra fräsa lite, men det är bara ett tecken på att det fungerar!

Ett annat tips är att använda citron. Skär en citron i tärningar och släng ner dem i diskhon och låt verka i cirka 30 minuter. Citronens syra hjälper till att neutralisera obehagliga lukter.

Förebygga dålig lukt

För att förhindra att en dålig lukt uppstår i första taget bör du också se till att rengöra avloppet regelbundet. Använd varmt vatten, lite diskmedel och en toalettborste för att borsta bort eventuella matrester eller beläggningar.

Metod Ingredienser Verkningstid
Bikarbonat & Ättika 1 kopp bikarbonat, 1 kopp ättika Cirka 30 minuter
Citron 1 citron Cirka 30 minuter
Rengöring av avlopp Varmt vatten, diskmedel, borste Vid behov

Så, nästa gång du undrar ”hur får jag bort dålig lukt i diskhon?” Redan vet du vad du ska göra. Prova dessa metoder och håll diskhon luktfri!