Detta avgör priset på din flyttfirma i Stockholm

Felipe Morales

En flytt till eller från Stockholm är alltid en spännande upplevelse. Det är mycket att tänka på och det kan vara en känslomässig tid för många. Att ta hjälp av flyttfirma Stockholm är ett vanligt sätt att slippa flyttstressen och vara säker på att det går rätt till. För att kunna anlita en bra flyttfirma till ett bra pris är det viktigt att veta vad som påverkar kostanden för flytten. Här kan du läsa vilka faktorer som har en inverkan på priset för att anlita en flyttfirma:

Vart ska du flytta?

Det finns många olika faktorer som påverkar priset på flyttfirman. Vart du ska flytta är en av de viktigaste faktorerna. Om du ska flytta inom Stockholm är det ofta billigare eftersom avstånden blir kortare. Desto mer avståndet mellan bostäderna eller lokalerna ökar, desto mer kommer även priset att öka. Detta är en logisk konsekvens av att bensin- och personalkostnaden ökar för flyttfirman, men distansen på flytten är inte mycket att göra åt. Det kan dock vara bra att söka efter flyttfirmor som kan vara fördelaktiga för just den distans och ort du ska flytta till.

Hur mycket ska du flytta?

Det är viktigt att tänka på hur mycket du ska flytta när du väljer flyttfirma. Ju mer du behöver flytta, desto högre pris kommer det att bli. Därför är det viktigt att göra en bra planering och försöka minimera mängden saker som behöver flyttas. Det finns också olika alternativ för hur mycket du vill flytta. Du kan antingen flytta allt på en gång eller bara delar av dina saker. Om du bara behöver flytta några få saker, kan det vara billigare att göra det själv. Men om du behöver flytta många saker, är det bäst att anlita en professionell flyttfirma. Ifall du väljer att rensa ut en del saker och möbler inför din flytt, så finns det flyttfirmor som hjälper dig återvinna detta.

Det som även påverkar priset är ifall du har svårhanterliga möbler såsom ett piano som blir mycket svårare att flytta. Detta kommer höja kostnaden på flytten, men oftast är det sådana tillfällen det är perfekt att få professionell hjälp som vet hur man ska bära och flytta det på ett ergonomiskt sätt.

Flytt under högsäsong blir dyrare

Flytt under högsäsong är alltid dyrare, oavsett vilken flyttfirma du anlitar. Detta beror på att det är mer efterfrågan på flyttfirmor under denna period och därför måste de höja sina priser för att tjäna in pengar. Ifall du har möjlighet att undvika flytt vid högsäsong är det givetvis det bästa alternativet. Högsäsongen att flytta är efter sommaren och i slutet av månadsskiftet. Det är även dyrare att anlita flytthjälp under helgdagar, så se till att flytta under vardagar.

Det finns dock några tips som du kan använda dig av för att spara pengar när du ska flytta under högsäsongen. För det första bör du boka flytten i god tid, så att du inte behöver betala en extra avgift för snabb leverans. Du bör också jämföra priser mellan olika flyttfirmor, så att du hittar det bästa alternativet.

Vill du ha hjälp i alla stegen av flytten?

En flyttfirma kan göra mycket av arbetet med en flytt, från att boka transport till att packa upp allt i den nya lägenheten. Detta är ett bra alternativ för den som inte har tid eller ork att göra allt själv och det är också ett tryggare alternativ för dem som har dyrbarheter eller andra värdesaker. Dock kostar det ofta mer pengar att anlita en flyttfirma, så det är viktigt att tänka igenom om det är värt pengarna. Fundera på vilka behov du har. Behöver du hjälp med flyttstädning och återvinning? Detta kommer höja priset för dig, men såklart underlätta flytten. Du kan betala extra för att få packmaterial eller till och med hjälp att packa dina saker på ett säkert sätt. Det kan även vara till hjälp att få dina saker uppmonterade i din nya bostad. Allt detta är tilläggstjänster du får fundera på ifall du är i behov av.

Timpris eller fastpris!

Ett tips är att jämföra priserna på olika flyttfirmor och se till att du väljer ett företag som har en bra prisnivå. En annan sak som är viktigt att tänka på när du ska flytta är hur mycket du vill spendera på flytten. Du kan antingen välja ett timpris eller ett fastpris, och det är oftast billigare att välja ett fastpris. Detta innebär dock inte alltid att det är det bästa alternativet, utan det beror helt på hur mycket du har i budgeten för flytten.

En erfaren flyttfirma är dyrare!

Att anlita en erfaren flyttfirma ger dig en säkerhet och ett lugn. Du kan känna dig trygg med att de som hjälper dig flytta har kunskap om hur flytten ska utföras på bästa sätt. I utbyte mot denna trygghet så kostar givetvis en mer erfaren flyttfirma mer. Dessa flyttfirmor har vanligtvis kvalité på sin utrustning, vilket gör att dina saker kommer komma fram i toppenskick. Det kan vara värt att betala extra för att få en erfaren flyttfirma med kvalité, eftersom du vill undvika några skador eller problem under flytten.