Sonja Bengtsson – vem ligger bakom den erotiska bloggen?

Gustav Dahlqvist

Sonja Bengtsson är ett namn som förknippas med en blogg med erotiskt innehåll. Men vem är denna Sonja som ligger bakom bloggen? Finns hon ens, eller är det bara ett påhittat namn som någon tyckte passade på en blogg som informerar om sex och onani? Många undrar, men ingen verkar veta. Vi ska försöka ta reda på det.

Snabbfakta om Sonja Bengtssons blogg

Vem?Sonjabengtsson är namnet på en blogg som handlar om sex, lust, onani och erotik. Exakt vem som ligger bakom bloggen är oklart.
Vad?På bloggen kan man se en hel del bilder och erotisk film. Där finns också information.
Varför?Bloggens målsättning är att läsaren ska få en skön stund och mer kunskap.
Var?Bloggen finns i tre versioner med liknande innehåll: Sonjas blogg som finns på Blogspot och Sonjas erotik + Sonjas heta som båda finns på adressen sonjabengtsson.se. Det finns också ett Sonjabengtsson-konto på Twitter med samma typ av innehåll.

Vad kan vi få veta under “om” på Sonja Bengtssons blogg?

Del 1 i våra efterforskningar blir att ta reda på om det står något på bloggen om vem som ligger bakom. Efter att ha kollat avsnittet “om” på de olika sidorna kan vi konstatera att det visserligen finns en hel del information om bloggens syfte och innehåll. Det är personligt skrivet och man får känslan att det är en person och inte en anonym grupp som driver bloggen. Däremot finns ingen information om själva personen Sonja Bengtsson.

Hur många Sonja Bengtsson finns det som kan ha en blogg?

Del 2 i våra efterforskningar blir att ta reda på hur många personer i Sverige som heter Sonja Bengtsson. En sökning på hitta.se ger 62 träffar. De flesta verkar vara i 80 till 90-årsåldern, men det finns också de som är betydligt yngre. Eftersom det inte finns någon övre åldersgräns för när man kan ha en blogg får vi alltså räkna med att vem som helst av dessa personer skulle kunna ligga bakom bloggen.

Var bor Sonja Bengtsson?

Del 3 blir att försöka ta reda på var Sonja Bengtsson bor. En sökning på internet visar att det personer som heter Sonja Bengtsson i hela landet, från norr till söder. Kanske är det lite fler söderut, men det är inte så konstigt eftersom Sverige är som mest tätbefolkat i söder. Dessvärre hittar vi inga ledtrådar i bloggen till var just den Sonja Bengtsson vi är ute efter är bosatt, så här får vi tyvärr inte så mycket hjälp. 

Några av de orter där man kan hitta minst en person vid namn Sonja Bengtsson

  • Koppom, tätort med knappt 700 invånare i Eda kommun i västra Värmland
  • Halmstad, centralort i Halmstads kommun i Halland, ca 70000 invånare
  • Klippan, en tätort med ca 9000 invånare, centralort i Klippans kommun i Skåne
  • Umeå, centralort i Umeå kommun i Västerbotten, drygt 90000 invånare

Sonja Bengtsson vill troligen vara anonym

Eftersom det är så svårt att hitta personen Sonja Bengtsson som ligger bakom bloggen får vi anta att hon (eller hen) vill vara anonym. Och det är väl egentligen fullt naturligt. Bloggen är väldigt personligt skriven och handlar om privata saker. Då är det nog skönt att kunna vara anonym, hur frisinnad och öppen man än är.