Saker du kan göra i budapest

Felipe Morales

Utforska Budapest

När vi talar om Budapest tänker vi automatiskt på sin rika historia, fantastiska arkitektur, Gastropubar och termiska bad. Men tror du att det är allt? Absolutely not! Här kommer jag att lista några ”undangömda pärlor” du borde besöka. Så, vilka ”saker du kan göra i Budapest”? Låt oss ta reda på det!

Gellért Hegy

Absolut, kan du inte missa chansen att besöka Gellért Hegy. Här erhåller du en fantastisk panoramautsikt av staden, speciellt vid solnedgången. Högst upp finns det också en frihetsstaty samt citadellet, vilka är helt gratis att besöka.

Ruinbarer

Nästa på vår lista är att besöka någon av stadens berömda ruinbarer. Dessa barer är faktiskt gamla övergivna byggnader som omvandlats till barer och klubbar, vilket skapar en unik och bohemisk atmosfär.

Plats Attraktioner Entréavgift
Gellért Hegy Utsikt över staden, Frihetsstaty, Citadellet Gratis
Ruinbarer Unik atmosfär, Musik och Drycker Variabel
Andrassy Avenue Butiker, Restauranger, House of Terror Museum Variabel
Termalbad Avslappning, massage, Sauna Variabel

Andrássy Avenue

Åk till Andrássy Avenue, som sträcker sig från Erzsébet tér till Stadsparken. Denna breda boulevard kantas av vackra byggnader, exklusiva butiker samt diverse kaféer och restauranger.

Termalbad

Och sist men inte minst, din resa till Budapest skulle inte vara komplett utan att besöka en av stadens termiska bad. Så, fäll upp fötterna, koppla av och låt vattens krafttiga mineraler utföra sitt arbete.

Så, nu har vi tagit en titt på några av de bästa saker du kan göra i Budapest! Jag hoppas att du har hittat inspiration för din egen resa. Glöm inte att utforska varje hörn av stadens, eftersom varje plats har sin egen charm och hemlighet att upptäcka.

Leave a comment