Present till 11-åring kille

Felipe Morales

Sanningen är faktiskt rätt uppfriskande: Det finns ingen ”en-storlek-passar-alla” tips för 11-åring pojkar. I själva verket kommer varje kille i den här åldern att ha sin egen unika blandning av intressen och passion. Men oroa dig inte, jag tänkte idag att vi kunde titta på några allmänna punkter som kan vara till hjälp när man förstår 11-åriga killar.

11-åring kille: Typiska intressen

När vi tittar på 11-åriga killar finns det några intressen som verkar vara ganska vanliga. Många gillar att vara fysiskt aktiva, oavsett om det är genom organiserad sport, cykling eller bara generell lek. Dator- och videospel är också populära, liksom att hänga med vänner och titta på filmer eller YouTube.

Hur utvecklas en 11-årig kille mentalt?

I denna ålder kan du förvänta dig att se stora framsteg i fråga om mental mognad. Killar börjar tänka mer logiskt och kritiskt, och deras förmåga att fokusera och koncentrera sig förbättras också.

Den sociala utvecklingen hos 11-åriga pojkar

När det gäller social utveckling börjar pojkar att förstå mer om komplicerade sociala relationer och känslor, och de lär sig hur man hanterar konflikter på ett mer moget sätt.

Hur såväl fysiska förändringar

Faktum är att det är mycket förändringar som sker i 11-åringars kroppar. Det börjar bli mer fysiska skillnader mellan pojkar och flickor på grund av de börjar puberteten. De kan också växa snabbare och deras styrka och koordination förbättras.

Och om du fortfarande är nyfiken, ta en titt på den här tabellen. Den ger en generell översikt av vad en 11-årig kille kan vara som:

Intressen Mental utveckling Social utveckling
Sport, datorspel, att hänga med vänner Startar tänka mer logiskt och kritiskt Börjar förstå mer om komplexa sociala relationer
Att lära sig nya saker, skapande aktiviteter Förmågan att fokusera förbättras Lär sig hantera konflikter på ett mer moget sätt

Tänk bara på att alla barn är unika och utvecklas i sin egen takt. Så även om dessa är allmänna trender, kanske du ser olika beteendemönster i just din egen 11-årige kille. Men det är okej, varje barn är unikt på sitt eget sätt.

Leave a comment