Hur fungerar kortbetalning med kreditkort?

Felipe Morales

I dagens miljö är det i grunden ett krav att ha ett kreditkort. Kortbetalningar är en utmärkt strategi för att skapa en kredithistorik och generera en hög kreditpoäng om du precis har börjat. Hur kreditkortsbetalningar fungerar förklaras här.

Hur fungerar Saldo på kreditkort?

Ett köp som görs med en kortbetalning belastar din totala skuld, vilket vanligtvis kallas ditt kreditkortssaldo. Utöver mängden av dina inköp, består ditt saldo av andra faktorer, såsom räntor och avgifter.

Eventuella avgifter och påföljder som ditt kreditkortsföretag utsätts för ingår också i denna summa. Kostnaderna kan variera från årliga avgifter till internationella transaktionsavgifter till kontantförskottsavgifter till förseningsavgifter för att nämna några.

Kortutgivaren kommer att meddela dig vid slutet av varje månatlig faktureringsperiod om det belopp du är skyldig, den lägsta betalningen som krävs och det datum då betalningen förfaller. Du kommer att bibehålla en utmärkt kreditvärdighet om du betalar minst det lägsta förfallna och i tid.

Den obetalda skulden förs över till följande månads konto och läggs samman. Som ett resultat är det att föredra att betala mer än det lägsta varje månad, liksom att betala av hela din summa varje månad.

Även om du bara betalar minsta möjliga varje månad, kommer din kreditpoäng att förbli opåverkad. Men om din skuld är för hög i jämförelse med din kreditgräns kan detta vara en utmaning för dig att hantera. Potentiella långivare använder din kreditanvändningskvot för att avgöra hur farligt det är att ge dig pengar. Att hålla en procentandel av din tillgängliga kredit i reserv gör att du verkar mer ekonomiskt ansvarig än någon som ofta använder sitt kreditkort till dess gränser.

Hur kreditkortsräntor beräknas

En årlig procentsats, eller APR, används för att räkna ut hur mycket ränta du kommer att debiteras på ditt kreditkortssaldo. APR delas med 12 och tillämpas på din utestående skuld varje månad eftersom det är en årlig procentsats.

Med en ränta på 20 % kan du förvänta dig att betala cirka 1,67 procent i ränta varje månad på din utestående skuld.

Exempel: Ett vanligt revolverande kreditkort med möjlighet att rulla över ditt belopp från en betalningsmånad till nästa; detta är ett typiskt exempel. Du kan också använda ett betalkort, som liknar ett kreditkort men kräver att du betalar hela skulden varje månad.

Vissa kreditkort innehåller mer än en APR, till exempel ett för inköp och ett annat för kontantförskott, varför det är viktigt att läsa det finstilta. När du öppnar ett kreditkortskonto får du en kopia av kortets villkor. Villkoren för ett kreditkort kan normalt hittas online.

Många av de avgifter och påföljder som kreditkort kan undvikas. Detta kan bli en viktig del av dina månatliga betalningar om du inte är uppmärksam.

Avgifter på kreditkort och hur man undviker dem

Avgifter, böter och andra avgifter kan ackumuleras på kreditkort utan din vetskap, så läs den lilla texten noggrant innan du använder ett. Här är några att tänka på:

Kostnader för att överskrida gränsen. Din kreditkortsutgivare kan debitera dig en avgift för övergräns om du överskrider kreditgränsen på ditt kort.

En årlig avgift. Att bara ha ett kort kostar dig denna årliga avgift. Många kreditkort tar inga årliga avgifter, men de som gör det kan ha bättre belöningsprogram som belönar dig mer för dina inköp i det långa loppet.

Avgifter för avlöningslån. Kontantförskott är ett alternativ med vissa kreditkort. Normalt sätts denna avgift som en procentandel av summan pengar du får.

Avgifter för outtagna medel. På grund av brist på pengar kommer du att debiteras denna avgift om din kreditkortsbetalning avvisas.

Sammanfattning

Ett utmärkt sätt att skapa en stark kredithistorik är att använda kortbetalning när man spelar casino, men det är viktigt att inte gå överdrivet med dina utgifter.

Att missa en betalning är alltid värre än att bara göra ett minimum varje månad. Men om du kan betala av så mycket av din kreditkortsskuld som möjligt kommer du att betala mindre ränta. För den billigaste och mest bekväma kreditkortsupplevelsen som möjligt, betala hela din skuld varje månad om du kan.

Leave a comment