En djupgående titt på Skellefteå Kraft Arena

Felipe Morales

Vad är Skellefteå Kraft Arena?

För er som inte har varit i Skellefteå, sitter ni troligen och funderar, vad är Skellefteå Kraft Arena? Jo, Skellefteå Kraft Arena är en toppmodern ishockeyarena som ligger i hjärtat av Skellefteå, i norra Sverige.

Varför är det speciellt?

Låt mig berätta! Arena byggdes år 2001 och har sedan dess varit hemmabana för Skellefteå AIK, ett elithockeylag i SHL. En särskild punkt som gör Skellefteå Kraft Arena unik är att den är ekologiskt uppvärmd. Arena är faktiskt en av de största idrottsarenor i hela Sverige som använder förnybar energi, vilket kan ses som en representation av själva staden Skellefteå och dess dedikation för hållbar utveckling.

Öppnades Kapacitet Lag
2001 6000 Skellefteå AIK
Ekologiskt uppvärmd

Vilka evenemang hålls här?

Självklart, huvudattraktionen är ishockeymatcher med Skellefteå AIK. Men Skellefteå Kraft Arena är så mycket mer än bara en ishall. Lokalen har under åren hyst konserter, mässor och annan form av underhållning. Dessutom finns det flera restauranger och caféer inom arena.

  • Skellefteå AIK ishockeymatcher
  • Konserter
  • Mässor

Så nästa gång du befinner dig i Skellefteå, gör du bäst i att se en match på Skellefteå Kraft Arena. För om inte för spänningen i ishockeymatcherna, så för ishockeyhistoria och hållbarhetens skull!

Leave a comment